LCA Consulting tarjoaa korkeatasoisia ympäristöalan asiantuntijapalveluita yrityksille, jätehuollolle, kunnille ja julkiselle sektorille. Hyödynnämme palveluissamme laajaa ympäristö- ja jätehuolto-osaamistamme asiakaslähtöisesti.

Yhteystiedot

Hiilijalanjäljen laskenta koulutus ja elinkaariarviointi koulutus

Vähähiilisyys museotoiminnassa -koulutustilaisuus Suomen museoliitolle

LCA Consulting toteutti Suomen museoliitolle koulutustilaisuuden aiheesta ”Vähähiilisyys museotoiminnassa”. Koulutuksen tavoitteena oli lisätä museoalan ammattilaisten tietoisuutta hiilijalanjäljestä ja museoiden vähähiilisestä toiminnasta sekä vähähiilisten toimien toteutuksen mahdollisuuksista.

Koulutus koostui kahdesta kokonaisuudesta, jossa ensimmäisessä käytiin läpi perusteita hiilijalanjäljen laskemiseen. Toisessa osuudessa käsiteltiin vähähiilisiin toimenpiteisiin sekä viestintään liittyviä kokonaisuuksia.

Koulutuksen myötä museoalan ammattilaiset saivat tietoa muun muassa siitä, mitä hiilijalanjäljellä tarkoitetaan ja miten se voidaan laskea. Lisäksi koulutus antoi hyödyllistä tietoa vähähiilisten toimenpiteiden suunnitteluun.

”Tuhti tietopaketti ja selkeäsanainen esitys, jonka sisältö oli ajankohtainen. Koulutus tarjosi osallistujille hyvän tietopaketin siitä, mitä hiilijalanjäljellä tarkoitetaan ja se oli hyödyllinen myös organisaation hiilijalanjälkilaskennan ja siihen liittyvien toimenpiteiden suunnittelun näkökulmasta.”

– Suomen museoliitto

LCA Consultingin asiantuntijat ovat toteuttaneet koulutuspäiviä yleisellä tasolla elinkaariarvioinnin ja hiilijalanjälkilaskennan pääpiirteistä sekä kouluttaneet yrityksiä myös eri elinkaariarvioinnin spesifimpiin aihealueisiin liittyen. Lue koulutuksistamme lisää täältä!