LCA Consulting tarjoaa korkeatasoisia ympäristöalan asiantuntijapalveluita yrityksille, jätehuollolle, kunnille ja julkiselle sektorille. Hyödynnämme palveluissamme laajaa ympäristö- ja jätehuolto-osaamistamme asiakaslähtöisesti.

Yhteystiedot

Projektityöntekijä Vilma Laitinen taitaa mallintamisen ja on näppärä Excelin pyörittäjä

Vilma Laitiselle tulee pian vuosi täyteen työskentelyä LCA Consultingilla. Laitinen valmistui diplomi-insinööriksi vuonna 2020, jonka jälkeen hän työskenteli hetken LUT-yliopistolla. Yliopistomaailmasta Laitinen siirtyi LCA Consultingille projektityöntekijäksi keväällä 2021.

Monipuolisuus, asiakkaalta saatu kiitos ja hyvä työporukka ovat työssä parasta

Laitisen työtehtäviin kuuluu laskenta, mallinnus, tiedonkeruu, tulosten käsittely ja raportointi. Laitinen kertoo, että parasta työssä on sen monipuolisuus: ”Vaikka projektit pyörivät LCA:n ja hiilijalanjälkilaskentojen ympärillä, ne kaikki ovat erilaisia, sillä asiakkaat ja heidän tarpeensa vaihtelevat. Lisäksi työ tarjoaa mahdollisuuksia laajentaa omaa osaamista ja kehittyä.”

Laitisen vahvuuksia ovat Excelin pyörittäminen ja mallintaminen. Palkitsevana Laitinen kokee asiakkaalta tai projektipäälliköltä saadun kiitoksen ja sen, jos työ on johtanut toimenpiteisiin päästöjen vähentämiseksi. LCA Consultingin parhaita puolia Laitisen mielestä on hyvä porukka. ”Kaikille voi puhua kaikesta ja keneltä vain voi pyytää apua, kun sitä tarvitsee.”

Parhaiten rentoutuu poissa ruudun ääreltä

Laitinen kertoo, että hän rentoutuu parhaiten töiden jälkeen melkeinpä minkä tahansa muun tekemisen parissa, kuin ruudun ääressä istumisen.

”Joskus se on urheilu tai ulkoilu, joskus kirjojen lukeminen, käsityöt tai kasvien parissa puuhastelu. Kesäisin tulee myös purjehdittua. Nyt keväällä olen intoillut uusien istutusten parissa ja löytänyt kirjat uudelleen”, Laitinen kertoo.